Tom

I alt: 0,00 kr.

Compagniet

Go' vin – en smagssag

Om Compagniet

Historien

I 1998 blev vinimportfirmaet Fransk Dansk Kompagni etableret af Helge M.L. Sidor med det formål at importere franske kvalitetsvine fra mindre vinmagere. Helge’s baggrund for denne etablering var en mere end tyveårig karriere i fødevareindustrien, herunder 9 år på det franske marked.

Efter en hård opstart, begyndte udviklingen at tage fart omkring 2000 og i starten af 2004 blev Flemming Deichmann medindehaver af virksomheden, som samtidig skiftede navn til Compagniet af 2004 ApS. Herudover begyndte vi, at importere italienske vine, som er et af Flemming’s absolutte kompetenceområder, senere er også vine af spansk oprindelse kommet i sortimentet.

I januar 2004 tildeles Helge den franske orden: Chevalier de l'Ordre du Merite Agricole af den franske landbrugsminister Hervé GAYMARD. Ordenen, der i daglig tale kaldes 'le poireau', tildeles for ekseptionel indsats ifbm. afsætningen af franske landbrugsprodukter.

I december 2009 startede Helge, sammen med kokken Jens Vestergaard Jensen & sommelier Dan Rauhe ChristensenRestaurant Mêlée på Frederiksberg, og sammen drev de Mêlée i 3½ år med stor succes. I april 2013 solgte Helge og Jens deres andele til Rasmus Oubæk. Årene med Mêlée har givet gode og brugbare erfaringer omkring restaurantdrift. Den dag i dag kan du stadig ind i mellem opleve Helge 'på gulvet' på Mêlée - den gamle cirkushest er svær at holde væk fra manegen. 

Per den 1. januar 2014 overtog Helge Flemmings andel af Compagniet og blev således igen eneejer af virksomheden.

Compagniet i dag

I dag importerer Compagniet kvalitetsvine fra Frankrig, Italien og Spanien, både konventionelt, økologisk og biodynamisk producerede.

Jeg samarbejder med en række mindre, men meget dygtige og entusiastiske producenter:

Alain Geoffroy i Chablis • Etienne Montès fra Ch. La Casenove i Roussillon • Philippe Secondé fra Champagne Barnaut i Champagne • Denis Marchand fra Domaine Marchand Frères i Bourgogne • Béatrice & Raphaël Dubois fra Domaine R. Dubois et Fils i Bourgogne • Anne-Sophie Dubois fra Fleurie, Beaujolais • Elisabeth & Marie-Laurence Saladin fra Domaine Saladin i Syd-Rhône • Chantal & Philippe Mur på Clos Basté i Madiran • Patricia & Luc Bettoni på Domaine Les Eminades i Languedoc • Hervé Ligier på Domaine Ligier i Jura • Sébastien, Jean-Louis & Fabienne Mann i Alsace • Isabelle & Thierry Daulhiac på Château Le Payral i Bergerac • Prosecco Baldi fra Conegliano i Treviso • Simone Santini fra Tenuta Le Calcinaie i Toscana • Piero Busso i Piemonte • Claudio Alario i Piemonte •  Guido Serio fra San Fabiano Calcinaia i Toscana • Carmelo Rodero fra Bodegas Rodero i Ribera del Duero • Carolina Inaraja fra Castillo de Monte La Reina i Toro.

Jeg markedsfører primært vinene til toppen af det gastronomiske restaurant-segment i Københavns området, på Sjælland og en lille smule i Jylland.

For at give et par referencer, kan jeg nævne nogle af de mest kendte restauranter, jeg arbejder med:

Mêlée  Restaurationen  R Vinbar  Kokkeriet  Kiin Kiin The Ricemarket  Dim Sum • Musling • Restaurant Els • Vallø Slotskro  Restaurant Tinggården  Bistro 59 • BEVI BEVI Vinbar • Restaurant Moehr  MANGIA  Restaurant Palægade  Bistro Les Halles  ROUGE vinbar

Jeg har også nogle virksomheder/organisationer som kunder. Disse køber vine til receptioner, gaver eller til deres ’in-house restaurants’. Disse virksomheder er bl.a.: Kirk + Maarbjerg • Werkstette  Bruun & Hjejle  Malerfirmaet Gert Jensen  Seasat A/S  Tönnies Nordic  Interstage  Ældre Sagen.

Sidst, men ikke mindst har jeg en stor gruppe af private vin-entusiaster i kundeporteføljen.

Hvordan arbejder Compagniet

Nøgleordene i min virksomhedsfilosofi er: Entusiasme og Engagement.

Jeg har en portefølje af vine, der opfylder kundernes behov for både traditioner og fornyelse, og alle mine vinmagere har den samme indstilling, til at producere vine, hvor de ikke går på kompromis med kvaliteten og samtidig bevarer et uovertruffent forhold mellem pris og kvalitet.

Jeg kender samtlige af vinmagerne personligt og besøger dem jævnligt på deres vingårde, ligesom de kommer til Danmark ret ofte.

Filosofien er, at arbejde med forholdsvis få vinmagere, men til gengæld arbejde meget tæt sammen med dem jeg repræsenterer i Danmark. Alle vinmagerne udviser den samme entusiasme og det samme engagement overfor mig, som jeg udviser overfor dem og deres vine.

Compagniet er en lille virksomhed ejet og drevet af én person. Dette giver fleksibilitet og masser af engagement. Jeg vil være tæt på mine kunder og jeg gør især meget ud af at være til rådighed for kunderne og tilpasser servicen til deres helt specifikke behov. Telefonen er stort set åben 24/7/360.

Compagniet leverer i København’s området med egen bil, hvilket indebærer, at jeg ofte ser mange af mine kunder en eller to gange om ugen.

På Fyn og i Jylland leverer Compagniet med fragtmanden 2-3 dage efter ordreafgivelse. Man kan selvfølgelig også handle 24/7/360 i webshoppen.

Jeg glæder mig til, at lære dig nærmere at kende.