Tom

I alt: 0,00 kr.

Compagniet

Go' vin – en smagssag

Bodegas Rodero, Ribera del Duero

På den spanske højslette, i vindistriktet Ribera del Duero, har Carmelo Rodero sin vingård Bodegas Rodero og sine vinmarker 60 ha i alt. Hans ejendom og vinmarker ligger på floden Dueros nordlige side; det bedste område i Ribera del Duero efter eksperternes mening. Vi er oppe i 6-700 meter o.h., hvor det stadig er varmt om dagen, men nætterne er kølige. Carmelo Roderos vingård ligger i byen Pedrosa, der også er hjemsted for andre velrenommerede vingårde.

Maria Rodero - der har det kommercialle ansvar hos Bodegas Carmelo Rodero...

Carmelo Rodero og hans kone, Elena og hans to smukke døtre, Beatriz & Maria, producerer i alt seks forskellige rødvine, vi importerer 5 af dem; 9 Meses, Crianza, Reserva, Pago de Valtarrena og TSM.

Hoveddruen i alle vinene er Tempranillo, hvortil der i flere af vinene er tilsat mellem 5 og 10% Cabernet Sauvignon.

For at få elegance og syre ud af Tempranillo druen kræves et køligt klima; og for at få et højt sukkerindhold i de tykskallede druer kræves varme. Netop disse forhold forenes optimalt i Ribera del Duero med de højtbeliggende vinmarker, hvor temperaturerne om dagen kan nå op på 40 grader og falde med op til 20 grader om natten.

Dette sammenholdt med den kalkrige ler i jorden giver Tempranillo druen Carmelo mulighed for, at lave flotte vine med god balance mellem frugt og syre. På bekostning af udbyttet satser Carmelo på at høste et druemateriale af høj kvalitet herunder en optimal frugt i de ”sorte perler”, som han kalder druerne, når de kommer ind på vingården.