Tom

I alt: 0,00 kr.

Compagniet

Go' vin – en smagssag

Domaine La Casenove, Trouillas, Roussillon

Det er den tidligere pressefotograf Etienne Montès, der sammen med sin kone Fréderique, i dag ejer Château La Casenove i Trouillas lidt syd for Perpignan, i den catalanske del af Frankrig.

Her har han, efter manges mening, siden midten af 1980’erne vinificeret noget af det bedste vin, der bliver lavet i Roussillonområdet, med sin topcuvée Commandant François Jaubert, der er opkaldt efter Etienne's 'oldeonkel', der regerede på La Casenove i 1904, som vingårdens flagskib set i historiens lys.

Ud over vinene fra La Casenove har Etienne i en periode også dyrket markerne og vinificeret druerne på nabo domainet; Domaine Saint Luc. Denne produktion toppede i årgang 2000, hvor Etienne lavede en af de allerstørste vine, der nogensinde er lavet i Roussillon; PLA DEL REI 2000. Det er lidt af en kultvin og den er kun lavet i denne ene årgang, og vi har stadig lidt på lager.

I hvert fald fremgår det klart af indholdet i flaskerne, at man på denne vingård har en fuldstændig kompromisløs holdning til kvalitet!

Etienne laver vin på over 50 hektar under appellationerne IGP Côtes Catalanes og AOC Rivesaltes, AOC Rivesaltes Ambré & AOC Muscat de Rivesaltes. Vi markedsfører sortimentet.

Fréderique & Etienne MONTÈS bor i 'det nye hus', som La Casenove betyder direkte oversat fra katalansk. Umiddelbart kan man synes, at navnet er lidt misvisende, da der over indgangsdøren står 1720, men som Etienne ganske rigtigt siger: "Det fik navnet i 1721!"