Tom

I alt: 0,00 kr.

Compagniet

Go' vin – en smagssag

Claudio Alario, Diano d'Alba, Langhe, Piemonte

I Diano d´Alba – lidt syd for Alba i Langhe i Piemonte – har Claudio Alario en relativ beskeden vingård på i alt 8 ha inkl. 1 ha ved Verduno. På de vinmarker der ligger indenfor synsvidde dyrker han druerne Dolcetto, Nebbiolo og Barbera og det kvalitetsmæssigt på et højt niveau. Diano d´Alba er først og fremmest kendt for gode vine på Dolcettodruen og her er Claudio Alario absolut en af de bedste vinproducenter. Hans Dolcettovine (han laver tre – en fra hver sin mark) opnår år efter år fine anmeldelser i vinguides og vintidsskrifter. Hans Barbera er en fornem repræsentant på den nye linie, hvormed mange af de bedste vinproducenter i Langheområdet i dag vinificerer Barberadruen. Udvalgte druer, ofte fra gamle vinstokke og modning på barriques af fransk eg. Claudio Alario laver også Barolo - og hvilke Barolo. Begge disse vine bliver til på basis af Nebbiolodruer. Den første Barolo, den som Claudio Alario har produceret i mange år, kommer fra marken Riva på 1 hektar ved Verduno, der er nabområde til det berømte område La Morra. Vinene herfra er kendetegnet ved strukturmæssigt at høre til i den lette ende af Barolospektret, selv om man vist ikke kan karakterisere Barolo for at være en let vin. Samtidigt er vinene herfra vel nok de mest forfinede og delicate Barolotyper, der dufter af røde bær, svampe, skovbund, tobak og til tider også trøfler. Vinen lagrer i 24 måneder på franske barriques, hvoraf halvdelen er nye fade. Claudio Alarios Barolo “Riva” (4.000 fl/år) er en både flot og meget personlig Barolo, der opnår meget fine anmeldelser verden over. Den anden Barolo er ganske ny, idet Claudio Alario i 2000 erhvervede sig en mark på knapt 1 ha ved Serralunga. I 2004 høstede Claudio druerne til det der skulle blive hans første årgang på den nye Barolo "Sorano". Denne Barolo har nu (2008) føjet sig til den serie af fremragende vine fra Claudio Alarios hånd. Endelig laver Alario også en meget velstruktureret nebbiolovin, som givet ville være en Barolo, såfremt marken Cascinotto lå inden for Barolozonen (få hundrede meter skiller)