Tom

I alt: 0,00 kr.

Compagniet

Go' vin – en smagssag

Domaine Jean-Louis & Fabienne Mann, Eguisheim, Alsace

I november 2015 lavede jeg en aftale med Familien Mann i Eguisheim (7km syd for Colmar!) om at importere deres vine til Danmark.

Familien består af ægteparret Jean-Louis & Fabienne, samt deres søn Sébastien, og de har siden 1982 drevet Domainet. I perioden fra 1982 hvor Jean-Louis overtog efter sin far, Henri Mann, var de med i cooperativet i Eguisheim, de udviklede i perioden frem til 1998, deres dyrkningsmetoder, deres filosofi, osv. og i 1998 etablerede de deres egen vinproduktion med fødslen af Domaine Jean-Louis & Fabienne MANN. 

I 2004 besluttede familien MANN sig for at påbegynde processen med at omlægge til økologisk produktion og i 2008 blev Domainet økologisk certificeret.

I dag dyrkes der vin på 12 ha, med en årlig produktion på ca. 45.000 flasker. Der dyrkes vin på to Grand Cru parceller: Pfersigsberg & Eichberg, og på en lang række enkeltmarker (lieu-dits): Altengarten, Rosenberg, Steinweg, Letzenberg, osv.

Faktisk producerer Familien Mann over 20 forskellige vine. Jeg har til at starte med valgt et lille udsnit af disse, og derudover har jeg taget en lang række af vinene fra Mann hjem i et mindre oplag, smageprocessen af alle vinene er næsten færdig og således vil det endelige sortiment snart være på plads.