Tom

I alt: 0,00 kr.

Compagniet

Go' vin – en smagssag

Domaine Jean-Louis & Fabienne Mann, Eguisheim, Alsace

I november 2015 lavede jeg en aftale med Familien Mann i Eguisheim (7km syd for Colmar!) om at importere deres vine til Danmark.

Familien består af ægteparret Jean-Louis & Fabienne, samt deres søn Sébastien, og de har siden 1982 drevet Domainet. I perioden fra 1982 hvor Jean-Louis overtog efter sin far, Henri Mann, var de med i cooperativet i Eguisheim, de udviklede i perioden frem til 1998, deres dyrkningsmetoder, deres filosofi, osv. og i 1998 etablerede de deres egen vinproduktion med fødslen af Domaine Jean-Louis & Fabienne MANN. 

I 2004 besluttede familien MANN sig for at påbegynde processen med at omlægge til økologisk produktion og i 2008 blev Domainet økologisk certificeret.

I dag dyrkes der vin på 12 ha, med en årlig produktion på ca. 45.000 flasker. Der dyrkes vin på to Grand Cru parceller: Pfersigsberg & Eichberg, og på en lang række enkeltmarker (lieu-dits): Altengarten, Rosenberg, Steinweg, Letzenberg, osv.

Faktisk producerer Familien Mann over 30 forskellige vine. Jeg har valgt et bredt udsnit af disse, som jeg bedst mener beskriver diversitetet i Domainet's produktion.

Familien Mann beskrives bedst som sympatiske mennesker, der laver mega sympatiske vine af meget høj kvalitet og bæredygtighed...