Tom

I alt: 0,00 kr.

Compagniet

Go' vin – en smagssag

Domaine Les Eminades, Saint-Chinian, Languedoc

I 2002 faldt Patricia & Luc Bettoni fuldstændig pladask for for dette terroir i Saint-Chinian (Languedoc) hvor jordbunden skifter mellem røde sandsten, kalkholdig skifer, flint & små sten, spredt ud over to kommuner; Cébazan & Villespassan. Og derfor skabte de Domaine Les Eminades...

Parcellerne er beliggende i mellem 170 & 300 meter over havet, og er beplantet med ret gamle vinstokke: Carignan (over 110 år gamle), grenache (mellem 30 & 60 år gamle), syrah & cinsault (mellem 25 & 60 år gamle) og grenache blanc, marsanne & sauvignon blanc lidt yngre.

Domaine Les Eminades er certificeret økologisk, alt markarbejdet foregår ved håndkraft, ligesom der selvfølgelig høstes ved håndkraft i små kasser og med voldsomt sortering inden vinifikationen.

For de hvide vines vedkommende bliver der presset meget langsomt og der gæres udelukkende spontant med de naturligt forekommende gærstammer i egetræsfade (2. passage) og vinen ligger 'sur lies' i 10 måneder (NB! jeg har desværre endnu ikke de hvide vine hjemme fra Les Eminades - da de pt. er udsolgte og de nye årgange først frigives i oktober 2015).

For de røde vines vedkommende bliver der afstilket 100% og der vinificeres i tanke igen med spontant gæring på de naturligt forekommende gærstammer, der foretages jævnligt 'remontages' for at ekstrahere de 'fine' & friske tanniner og for at opnå vine med dyb farve og delikate, elegante aroma'er...

Les Eminades' vine filtreres meget let inden flaskningen.