Tom

I alt: 0,00 kr.

Compagniet

Go' vin – en smagssag

Tenuta Le Calcinaie, San Gimignano, Toscana

Gambero Rosso skriver om Simone Santini, som ejer vingården Tenuta Le Calcinaie: ”Der er ingen adjektiver, der beskriver, hvor god en vinproducent Simone Santini er. Den unge vinmager skaber karakterfulde vine, som gør mere end deres til at opretholde druen Vernaccias fine ry, som grundlag for frembringelse af hvidvine i San Gimignano området. År efter år er hans overbevisende vine blandt de bedste i området".

Simone Santini etablerede vingården i 1986 og han præsenterede sine første vine i 1993.

Han har i dag 10 ha med vinstokke, som i alt bidrager til at frembringe ca. 60.000 flasker om året. Målsætningen har fra starten været at frembringe ”rene” vine, og siden 2001 har Simone Santini haft certifikat på at lave vine efter økologiske principper.

I dag producerer Simone Santini i alt to hvidvine og fire rødvine samt olivenolie. Den almindelige Vernaccia lagret på ståltank, en Vernaccia Riserva hvor vinen lagres ca. 2 år 'sur lit', en Chianti Colli Senesi, sangiovese, der modnes på store træfade og ståltank, en fadlagret merlot kaldet Gabrielle, Teodoro, som er sangiovese, merlot med lidt cabernet sauvignon lagret 12 måneder på barriques. Sidst men ikke mindst Vigna Santa Maria, der er en Chianto Colli Senesi Riserva på 40 år gamle sangiovese vinstokke og lagret 12 måneder på barriques.

Ved indkørslen til vingården har nogle af Simones venner sat et skilt op ”Re di Vernaccia”, der betyder ”Kongen af Vernaccia”.