Fast fragtpris 250 kr. og gratis levering ved køb over 2.500 kr.



Bodegas Carmelo Rodero, Pedrosa del Duero, Ribera del Duero

På den spanske højslette, i vindistriktet Ribera del Duero, har Carmelo Rodero sin vingård Bodegas Rodero og sine vinmarker på ca. 90 ha.

Hans ejendom og vinmarker ligger på floden Dueros nordlige side; det bedste område i Ribera del Duero efter eksperternes mening. Vi er oppe i 6-700 meter o.h., hvor det stadig er varmt om dagen, men nætterne er kølige.

Bodegas Rodero ligger i byen Pedrosa.

Carmelo Rodero er femte generation på vingården og den første der besluttede, selv at lave vin af de druer man dyrkede. Før hans tid solgte man druerne til Vega Sicilia (en af de mest kendte Bodegas i Ribera del Duero).

I dag er Carmelo's døtre Béatriz og Maria en stor del af virksomheden. Béatriz er ønolog, uddannet på universitetet i Bordeaux. Maria står for det meste af eksporten, og er således min kontakt hos Familien Rodero.

Bodegas Rodero producerer i alt seks forskellige rødvine, spændende fra den unge dagligvin Joven lagret på ståltank (og som ikke eksporteres!), over 9 Meses, signaturvinen Crianza, den helt fantastiske Reserva. til dee ekstremt komplekse og elegante topvine, Pago de Valtarreña og TSM.

Et flot sæt vine hvor alle vinene fra Crianza´en og opefter har et godt udviklingspotentiale.

Hoveddruen i alle vinene er tempranillo (Tinta del País), nogle af vinene har dog en lille smule cabernet sauvignon og/eller merlot tilsat. 

For at få elegance og syre ud af tempranillo-druen kræves et køligt klima; og for at få et højt sukkerindhold i de tykskallede druer kræves varme.

Netop disse forhold forenes optimalt i Ribera del Duero med de højtbeliggende vinmarker, hvor temperaturerne om dagen kan nå op på 40 grader og falde med op til 20 grader om natten.

Dette sammenholdt med den kalkrige ler i jorden giver Carmelo muligheden for at lave flotte vine med god balance mellem frugt og syre.

På bekostning af udbytterne satser Carmelo på at høste et druemateriale af høj kvalitet herunder med en optimal frugt i de ”sorte perler”, som han kalder druerne, når de kommer ind på vingården.